بازی‌های بقا: ۸ بازی برتر با مکانیک‌های ساده

بازی‌های بقا یه جذابیت خاص دارن که آدم رو خیلی به سمت خودش می‌کشونه؛ این بازی‌ها بهمون اجازه می‌دن قید و بندهای جامعه رو کنار بذاریم و توی موقعیت‌های خطرناک و سخت، زندگی تازه‌ای برای خودمون بسازیم. خیلی از این بازی‌ها پر از مناظر عجیب و غریب و دیدنی‌ان که حس کنجکاوی آدم رو تحریک می‌کنن که شانسش رو توی مبارزه با طبیعت وحشی امتحان کنه.

خرید پلی استیشن ۵

با این حال، این جور بازی‌ها معمولاً به پیچیده و سخت بودن معروفن. زنده موندن توی این دنیاهای دیجیتال هم کار ساده‌ای نیست و خیلی از بازی‌ها کلی مکانیک دارن که باید حواستون بهشون باشه. ولی همه‌ این بازی‌ها این‌طوری نیستن. توی این مقاله، چند تا از بازی‌های بقای ساده رو معرفی می‌کنیم که برای کسایی که تازه دارن با این ژانر آشنا می‌شن، عالی‌ان. این بازی‌ها بهتون کمک می‌کنن قبل از این‌که خودتون رو توی دنیای پیچیده‌تر غرق کنید، با حال و هوای این ژانر آشنا بشید.

۸. سابناتیکا (Subnautica)

توی سابناتیکا با یکی از عجیب‌ترین و جذاب‌ترین بازی‌های بقا طرف هستیم که فضاش خیلی خاصه

توی سابناتیکا با یکی از عجیب‌ترین و جذاب‌ترین بازی‌های بقا طرف هستیم که فضاش خیلی خاصه. داستان توی یه سیاره بیگانه می‌گذره که پر از دریاهای بی‌انتها و وسیعه. ما به عنوان شخصیت اصلی، بدون هیچ ابزار، منابع یا حتی یه تیکه خشکی، وسط اقیانوس سقوط می‌کنیم. با این حال، سابناتیکا طوری طراحی شده که برای تازه‌کارها هم قابل فهمه و جذابیت خودش رو حفظ می‌کنه. این بازی راهنمای آموزشی زیادی داره که قدم به قدم بهمون کمک می‌کنه و مکانیک‌های بقای اون خیلی پیچیده نیستن.

البته این به این معنی نیست که سابناتیکا فقط یه گشت و گذار ساده توی آبه. بازی بعضی جاها خیلی هیجان‌انگیز و حتی ترسناک می‌شه، به‌ خصوص توی مراحل بعدی. این حس بیشتر به خاطر فضای عمیق دریا و موجودات غول‌پیکر و وحشتناکیه که اون‌جا زندگی می‌کنن. خوشبختانه، کلی منابع در دسترس داریم که کمک می‌کنن دریا کمتر ما رو بترسونه.

۷. استارباوند (Starbound)

استارباوند یکی از بازی‌های بقای دو بعدی خیلی دوست‌داشتنیه که تا حدود زیادی از تراریا (Terraria) الهام گرفته.

استارباوند یکی از بازی‌های بقای دو بعدی خیلی دوست‌داشتنیه که تا حدود زیادی از تراریا (Terraria) الهام گرفته. این بازی ساده‌تره و ما رو در نقش اعضای یه سازمان بین‌ستاره‌ای می‌ذاره که برای حفظ صلح کار می‌کنن. بعد از نابودی زمین، باید فرار کنیم و راهی برای انتقام و نجات کهکشان پیدا کنیم. بازی به صورت تصادفی ساخته می‌شه و هر سیاره یه دنیای بزرگ پر از فرصت برای مبارزه، ساخت‌و‌ساز، اکتشاف و درست کردن هر چیزی که دلمون بخواد بهمون می‌ده.

استارباوند با یه آموزش ساده شروع می‌شه و مکانیک‌های اون از تراریا خیلی راحت‌ترن. سفینه‌ هم همیشه همراه ماست و مثل یه پایگاه امن عمل می‌کنه. می‌تونیم اون‌جا در حالی که داریم کهکشان رو زیر و رو می‌کنیم، وسایل رو نگه داریم و کمی استراحت کنیم.

۶. The Flame In The Flood

بازی The Flame In The Flood یه حال و هوای تازه به ژانر بازی‌های بقا داده و اون رو با ماجراجویی‌های روگ‌لایک ترکیب کرده.

بازی The Flame In The Flood یه حال و هوای تازه به ژانر بازی‌های بقا داده و اون رو با ماجراجویی‌های روگ‌لایک ترکیب کرده. توی این بازی، باید با یه رودخونه که به صورت تصادفی ساخته شده حرکت و هر چی منابع و ابزار گیرمون میاد جمع کنیم. باید خیلی حواسمون به گرسنگی و تشنگی شخصیت اصلی باشه و البته گرما و خستگیش رو هم کنترل کنیم که زنده بمونیم.

خوشبختانه، سگ همراهمون، اسکات، بهمون کمک می‌کنه غذا و آب پیدا کنیم و لباس درست کنیم که با سرما و سختی‌های طبیعت کنار بیایم. ساختار روگ‌لایک بازی باعث شده که برای تازه‌کارها هم ساده باشه؛ اگه خیلی خرابکاری کنیم، می‌تونیم از اول شروع و یه دور جدید رو امتحان کنیم.

۵. رفت (Raft)

بازی رفت یکی از بازی‌های بقا به حساب میاد که توی اون تقریباً همه‌چیز روی یه کلک شناور وسط اقیانوس اتفاق می‌افته.

همون‌طور که از اسمش پیداست، توی بازی رفت تقریباً همه‌چیز روی یه کلک شناور وسط اقیانوس اتفاق می‌افته. می‌تونیم از کلک به آب بزنیم و شنا کنیم، ولی این کار خطرناکه؛ ممکنه از کلک دور بیفتیم یا کوسه‌های توی آب کارمون رو بسازن. بهتره روی کلک بمونیم و هر منبعی که از کنارمون توی آب شناور رد می‌شه، صید کنیم که بتونیم کلک رو ارتقا بدیم و خودمون رو زنده نگه داریم.

از اون‌جایی که کنترل زیادی روی منابعی که از دریا گیرمون میاد نداریم، کارهایی که با این منابع باید انجام بدیم خیلی ساده‌ان. مکانیک‌های رفت نسبت به بقیه بازی‌های بقا خیلی راحت‌تره، چون عملاً توی این بازی اسیر جریان اقیانوس هستیم.

۴. گراوندد (Grounded)

گراوندد برای کسایی که تازه دارن با ژانر بازی‌های بقا آشنا می‌شن، خیلی ساده و قابل فهمه.

توی گراوندد، حیاط خونه تبدیل به یه دنیای پر از رمز و راز و خطرناک می‌شه که باید اونا کشف کنیم. خیلی جالبه که سازنده‌ها تونستن توی همچین فضای کوچیکی این همه تنوع به وجود بیارن. ما به عنوان یه سری نوجوان که اندازه‌مون کوچیک شده، توی این دنیای ترسناک می‌گردیم که راهی برای برگشتن به اندازه واقعی پیدا کنیم، و در عین حال باید خودمون رو با این محیط ریزه‌میزه وفق بدیم و راهی برای زنده موندن پیدا کنیم.

خوشبختانه، گراوندد برای کسایی که تازه دارن با ژانر بقا آشنا می‌شن، خیلی ساده و قابل فهمه. آموزش‌های زیادی داره که قدم به قدم مکانیک‌های ساخت و ارتقا رو بهمون یاد می‌دن و لازم نیست دنبال کلی منابع بگردیم که بتونیم تجهیزات قوی برای خودمون درست کنیم.

۳. آسترونیر (Astroneer)

بازی آسترونیر نسبت به بقیه بازی‌های بقا خیلی راحت‌تره؛

توی بازی آسترونیر، همه چیز درباره گشتن بین ستاره‌ها و تغییر شکل اون‌هاست. می‌تونیم هر سیاره‌ای که می‌ریم رو هر جور که دلمون خواست تغییر بدیم، سطح اون رو شکل بدیم و سازه‌های ماژولار و ابزارهایی بسازیم که توی سفرها به کارمون بیاد.

این بازی نسبت به بقیه بازی‌های بقا خیلی راحت‌تره؛ توی جمع کردن منابع عجله‌ای نیست و کاوش محیط بازی معمولاً خطر زیادی نداره. البته فضای بیرون هنوزم می‌تونه خطرناک باشه و باید حواسمون به سطح اکسیژن باشه.

۲. نو منز اسکای (No Man’s Sky)

نو منز اسکای از اون بازی‌های بقا به حساب میاد که شاید اولش به نظر یه بازی ترسناک و پیچیده بیاد.

نو منز اسکای شاید اولش به نظر یه بازی ترسناک و پیچیده بیاد، چون کهکشان بازی که به صورت تصادفی ساخته شده، عملاً بی‌انتهاست. ولی خوشبختانه مکانیک‌هایی که برای زنده موندن و پیشرفت توی سفر بین ستاره‌ها لازم داریم، خیلی ساده‌ان. منابع مهم مثل مس و کربن معمولاً همه‌ جا پیدا می‌شن و با ابزار چندکاره‌‌ای که در اختیار داریم می‌تونیم راحت اونا رو جمع کنیم. چند تا ماموریت اول بازی هم آموزش‌های خوبی دارن که کمک می‌کنن راه و چاه رو یاد بگیریم.

ساختن ابزار و سازه‌ها هم توی این بازی خیلی راحته؛ سیستم اتصال خودکار بازی کمک می‌کنه پایگاه‌ها رو راحت سر هم کنیم. هر چند این سیستم‌ها می‌تونن خیلی عمیق باشن، ولی خودشون طوری ساده طراحی شدن که بتونیم روی عظمت بی‌انتهای کهکشان تمرکز کنیم.

۱. ماینکرفت (Minecraft)

ماینکرفت به خاطر گیم‌پلی و طراحی دنیای متنوع توی صدر فهرست بهترین بازی‌های بقا قرار می‌گیره.

ماینکرفت دیگه نیازی به معرفی نداره. این بازی به نوعی، ژانر بقا رو رواج داد و هنوزم به خاطر گیم‌پلی و طراحی دنیای متنوعی که داره و البته سیستم ساخت و ساز ساده و قابل فهمش، توی صدر فهرست بهترین بازی‌های بقا با مکانیک ساده قرار می‌گیره. دنیای مکعبی ماینکرفت باعث می‌شه ساختن سازه‌ها برای همه راحت باشه. هر چند سیستم ساخت وسایل یه سری پیچیدگی‌های مخفی داره، ولی سیستم پایه‌ اون‌قدر ساده‌ست که می‌تونیم بدون دردسر یه پایگاه محکم و تجهیزات خوب برای خودمون درست کنیم.

طرفدارهای حرفه‌ای ماینکرفت می‌تونن با رداستون (Redstone) سازه‌ها و سیستم‌های عجیب و غریب و حتی کامپیوترهای پیچیده بسازن، ولی ماینکرفت توی هسته خودش، یه بازی ساده درباره استخراج و ساختنه. وقتی این اصول اولیه رو یاد بگیریم، می‌تونیم هر چیزی که دلمون بخواد بسازیم.

محمد قربانی

دیدگاهتان را بنویسید