تقریباً هر نسخه از سری بازیهای Call of Duty که منتشر میشه، میره صدر جدول فروش. ولی خب بعضی از نسخهها از بقیه خیلی بهترن. توی این مقاله میخوایم بهترین بازیهای Call Of Duty رو مشخص کنیم. برای همین ۱۱ تا از بهترین نسخههای Call of Duty رو ردهبندی کردیم. البته با اومدن بازیهای جدید و یه بازنگری روی نسخههای قدیمیتر، ممکنه این لیست تغییر کنه.
فرانچایز Call of Duty انقدر بزرگ و پرجزئیات شده که براش یه لانچر جدا طراحی کردن که همه بخشهای مختلف رو تو خودش جا داده. اینجا میتونین کمپینهای تکنفره، بخشهای چندنفره رقابتی، حالت بتل رویال Warzone و حالت همکاری Zombies رو پیدا کنین. هر سلیقهای که داشته باشین، احتمالاً یه تجربه از Call of Duty وجود داره که باهاش جور دربیاد. توی این ردهبندی بیشتر تمرکزمون روی کمپینهای تکنفرهست ولی خب چیزای خاص مثل حالتهای چندنفره هم در نظر گرفته شدن.
بازی Call of Duty نه تنها نزدیک دو دهه به عنوان یکی از پرفروشترین بازیها شناخته شده، بلکه حتی وسط یه دعوای حقوقی بزرگ بین مایکروسافت و سونی هم قرار گرفته. خرید اکتیویژن (Activision) توسط مایکروسافت باعث کلی نگرانی شد که ممکنه دسترسی به این سری محبوب محدود بشه. کل پروسه نظارتی این خرید انقدر طولانی شد که آخرش مایکروسافت مجبور شد تعهد بده که تعادل بین پلتفرمها رو حفظ میکنه. تازهترین نسخه این سری، یعنی Black Ops 6، به عنوان بخشی از اشتراک Game Pass مایکروسافت هم عرضه شده که خودش یه تغییر مهم توی نحوه ارائه این فرانچایز محبوب به گیمرهاست.
۱۱. Call of Duty: Modern Warfare II (نسخه ۲۰۲۲)
نسخه ۲۰۲۲ از بازی Call of Duty: Modern Warfare II که دنبالهای برای ریبوت Modern Warfare سال ۲۰۱۹ مبه حساب میاد، به خاطر کمپین هیجانانگیز و مولتیپلیر فوقالعادهاش حسابی تو یادها مونده. داستان بازی، تیم Task Force 141 رو دنبال میکنه که با یه گروه نیروهای ویژه مکزیکی همکاری میکنن که یه سری خلافکار رو تو یه داستان جهانی شکست بدن. این داستان پر از صحنههای بهیادموندنی و درگیریهای تیراندازی پرتنش و مهیجه. یکی از جذابترین بخشهای بازی برای طرفدارها، بازگشت شخصیتهای محبوبی مثل Price، Gaz، Ghost و Soap بود، به همراه حضور کاراکترهای جدید که تازگی خاصی به داستان اضافه میکردن.
این بازی توسط استودیوی مطرح Infinity Ward ساخته شده و شبکهای از بقیه استودیوهای Call of Duty که تحت نظر اکتیویژن قرار دارن توی توسعهاش همکاری داشتن. بخش مولتیپلیر بازی چیز کاملاً جدیدی اضافه نکرد ولی تمرکزش روی ارائه تجربهای کلاسیک بود که چیزهایی رو که بازیکنها از نسخههای قبلی دوست داشتن، بهتر کنه. حالت Ground War دوباره به بازی برگشت و یه سبک اکشن بزرگ با مقیاس Battlefield ارائه داد که شامل مسابقات ۳۲ در برابر ۳۲ نفر میشد. حالت Invasion هم یه نقطه قوت برای بازیکنهایی بود که دنبال یه حالت Team Deathmatch بزرگ بودن. این بازی علاوه بر اینکه تحسین منتقدان رو به دست آورد، از نظر تجاری هم موفقیت چشمگیری داشت و سریعتر از هر نسخه قبلی از بازیهای Call of Duty به فروش ۱ میلیارد دلاری رسید.
۱۰. Call of Duty: Vanguard
بازی Call of Duty: Vanguard بازیکنها رو دوباره به دورهای برگردوند که این سری بازیها روی اون پایهگذاری شدن: جنگ جهانی دوم. هرچند Vanguard نتونست به قلههای موفقیت بعضی از نسخههای مدرنتر این فرانچایز برسه، ولی به صورت مناسبی از نسخههای مدرن و آیندهنگرانهای که توی سالهای اخیر دیدیم فاصله کردی. این بازی یه پکیج کامل از Call of Duty ارائه داد که توی هر سه بخش اصلی گیمپلی خودش (کمپین، مولتیپلیر رقابتی و زامبی) لحظات درخشانی داشت.
مثل اکثر بازیهای اخیر Call of Duty، کمپین Vanguard کوتاه ولی پر از اکشن بود و داستان از دیدگاههای مختلفی روایت میشد. هرچند این بازی از نظر داستانی خیلی قوی نبود، ولی مأموریتها متنوع بودن و تا حدود زیادی سرگرمکننده. مولتیپلیر بازی که همچنان در حال گسترش بود هم ترکیب خوبی از نقشهها و حالتهای مختلف ارائه داد که از زمان انتشار بازی تا الان جذاب بوده و احتمالاً تا عرضه نسخه بعدی Call of Duty هم محبوب باقی میمونه.
حالت زامبی تو این نسخه بخشی از معماهای جالبی که تو نسخههای قبلی دیده بودیم رو حذف کرد ولی همچنان یه تجربه مولتی پلیر خوب و سرگرمکننده بود. در کل، Vanguard یه نسخه کامل و خوب از این سری محسوب میشه، حتی اگه یه مقدار بیش از حد محافظهکارانه به نظر بیاد.
۹. Call of Duty: Black Ops 4
بازی Call of Duty: Black Ops 4 که سال ۲۰۱۸ توسط استودیوی Treyarch ساخته شد، یه تغییر بزرگ تو سری بازیهای Call of Duty بود چون برای اولین بار تو کل فرانچایز، کمپین داستانی در کار نبود. ولی این شوتر نظامی با تم آیندهنگر تونست طرفدارها رو تحت تاثیر قرار بده و هنوزم به عنوان یکی از بهترین نسخههای این سری شناخته میشه.
با اینکه بخش کمپین حذف شده بود، سه حالت اصلی بازی(Zombies، Multiplayer و Blackout) اونقدر محتوای جذاب داشتن که حسابی بازیکنها رو سرگرم کنن. بخش مولتیپلیر مثل همیشه عالی بود و سلاحها و مکانیکهای جدیدی رو معرفی کرد که با فضای آیندهنگر بازی سازگار بودن (ولی اجباری نبود که حتماً ازشون استفاده کنین). حالت زامبی هم تجربهای عمیق و بهیادموندنی ارائه داد و پر از رازهایی بود که بازیکنها میتونستن کشف کنن و در عین حال با انبوهی از زامبیها هم مبارزه میکردن.
اما شاید بزرگترین و هیجانانگیزترین نوآوری Black Ops 4 حالت بتل رویال Blackout بود. این حالت که یه جور پیشدرآمد برای Warzone محسوب میشه (که دو سال بعد اومد)، اولین تلاش اکتیویژن برای ورود به ژانر بتل رویال بود. و البته که این تصمیم بعد از موفقیتهای بزرگ بازیهایی مثل Fortnite و PUBG گرفته شد. منتقدان و طرفداران، حالت Blackout رو حتی با وجود نقصهایی که داشت خیلی دوست داشتن و اکتیویژن از تجربیات Blackout استفاده کرد تا Warzone رو به یکی از موفقترین بخشهای این سری و بهترین بازیهای Call of Duty تبدیل کنه.
۸. Call of Duty: WWII
با بازی Call of Duty: WWII که سال ۲۰۱۷ توسط استودیوی Sledgehammer Games ساخته شد، اولین باری بود که این فرانچایز بعد از چندین سال به فضای تاریخی جنگ جهانی دوم برگشت. خبری از قدرتهای فوقالعاده، دویدن روی دیوار یا پهپاد نبود. این نسخه یه بازگشت به اصول اولیه Call of Duty به حساب میومد که یادآور روزهای اول این سری بازیها بود و این فرمول مورد استقبال طرفدارها قرار گرفت.
گلن اسکوفیلد (Glen Schofield) و مایکل کاندری (Michael Condrey) این بازی رو کارگردانی کردن. داستان بازی توی جبهههای اروپایی جنگ جهانی دوم روایت میشه و به نبردها و رویدادهای معروفی مثل عملیات نرماندی میپردازه. کمپین بازی به خاطر روایت الهام گرفته از سبک Band of Brothers تحسین شد و داستان گروهی از سربازها رو دنبال میکرد که توی شرایط سخت جنگ، تلاش میکنن زنده بمونن و با گذشت زمان، روابط دوستانهشون قویتر میشه. یکی از نکات جالب کمپین این بود که بازیکنها دیگه سیستم خودکار پر شدن جون رو نداشتن که باعث میشد بازی واقعگرایانهتر و چالشبرانگیزتر بشه.
توی بخش مولتیپلیر، بازی یه سری تغییرات جالب داشت. سیستم قدیمی Create-a-Class حذف شده بود و به جای اون، بازیکنها میتونستن به یکی از چندین Division ملحق بشن که هر کدوم مهارتها و قابلیتهای مخصوص به خودشون رو داشتن. همچنین یه فضای اجتماعی شبیه Destiny Tower به اسم Headquarters هم معرفی شد که بازیکنها میتونستن اونجا جمع بشن، ماموریت بگیرن و انجام بدن، یا حتی توی مسابقات 1v1 با همدیگه مبارزه کنن. به طور کلی این بازی هم از نظر روایت داستانی و هم از نظر نوآوریهای بخش مولتیپلیر یه تجربه خاص توی سری Call of Duty به حساب میاد.
۷. Call of Duty: Modern Warfare 2 ( نسخه ۲۰۰۹)
بازم یکی دیگه از بازیهای ساخته شده توسط استودیوی Infinity Ward توی این لیست جا گرفته که نشون میده این استودیو چقدر توی ساخت نسخههای موفق و بهترین بازیهای Call of Duty سابقه درخشانی داره. بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 که سال ۲۰۰۹ منتشر شد، دنبالهای برای نسخه فوقالعاده محبوب Call of Duty 4: Modern Warfare بود که دو سال قبلش منتشر شده بود. این نسخه داستان تیم Task Force 141 رو ادامه میده که دوباره توی یه کمپین جهانی باید جلوی یه تهدید تروریستی رو بگیرن.
یکی از جنجالیترین بخشهای این بازی، ماموریت بدنام No Russian بود که بازیکن باید توی یه قتلعام دست به کارهای شنیع بزنه. البته بازیکن این انتخاب رو داره که توی این بخش خشن شرکت کنه یا نه. این مأموریت با یه هشدار همراه بود و به شما این امکان رو میداد که کلاً از این مرحله رد بشید. با این حال، Modern Warfare 2 همیشه به خاطر این مأموریت جنجالی توی یادها میمونه. کمپین بازی، کوتاه و پرهیجان بود و حدوداً پنج ساعت طول میکشید، ولی همین مدت کوتاه پر از لحظات بهیادموندنی و اکشن بود که این کمپین رو به یکی از بهترینهای این سری تبدیل کرد. توی بخش مولتیپلیر، Infinity Ward با تغییرات ساختاری توی سیستم انتخاب سلاحها و بازطراحی سیستم امتیازات حسابی بازیکنها رو خوشحال کرد.
محبوبیت این بازی انقدر زیاد بود که اکتیویژن تصمیم گرفت توی سال ۲۰۲۰ نسخه ریمستر شده کمپین این بازی رو منتشر کنه که باز هم مورد استقبال قرار گرفت. بازی Modern Warfare 2 هنوزم یکی از نسخههای خاطرهانگیز و از بهترین بازیهای Call of Duty به شمار میاد.
۶. Call of Duty: Black Ops 6
بازی Call of Duty: Black Ops 6 با یه چالش بزرگ روبهرو بود. این بازی جدید Treyarch بعد از شکست نسخه Modern Warfare 3 منتشر شد؛ نسخهای که با نقشههای بازسازیشده از بازیهای قبلی و کمپین نصفهونیمه حسابی گیمرها رو ناامید کرده بود. با این وضعیت، خیلیها فکر میکردن که سری بازیهای کالاف دیوتی قراره برای مدتی همین مسیر نزولی رو ادامه بده. اما Black Ops 6 یه نقشه برای ساده و سطحی برای پولسازی شرکت اکتیویژن نبود و یکی از بهترین و متنوعترین کمپینهای داستانی رو توی تاریخ این سری ارائه داد.
داستان بازی تیمی از مامورهای فوقحرفهای و سرکش رو دنبال میکنه که از کویت تا یه مرکز مخفی تو واشنگتن دیسی ماموریت انجام میدن. مراحل بازی به شکلی جذاب بین ماموریتهای مخفیکاری کامل و نبردهای پر از هرج و مرج جابهجا میشه. سری Black Ops همیشه سعی کرده داستان جاسوسی و با محوریت مامورهای مخفی رو روایت کنه که گاهی موفق بوده و گاهی نه. اما کمپین Black Ops 6 بهترین داستانی رو ارائه داده که از زمان نسخه اول Black Ops توی سال ۲۰۱۰ تا حالا دیده شده.
از نظر گیمپلی، این بازی خیلی از اصول اصلی سری فاصله نمیگیره، ولی همچنان یه مولتیپلیر ارزشمند تو دنیای Call of Duty به حساب میاد. سیستم جدید حرکت همهجانبه (Omnimovement) به بازیکنهای خلاق اجازه میده حرکات جذاب و جدیدی رو پیادهسازی و دشمنهاشون رو با کارهای غیرمنتظره شگفتزده کنن. ابزار و ترفندهای مختلفی هم همیشه دم دستتون هست که توی موقعیتهای حساس به کمکتون بیاد؛ از نارنجکهای ساده گرفته تا جوایز هیجانانگیز Scorestreak.
با یه سیستم پیشرفت که همچنان بهترین محرک برای ادامه بازی و کسب امتیازه، این بازی میتونه ساعتها شما رو سرگرم کنه بدون اینکه گذر زمان رو حس کنین. بازی Black Ops 6 یه بازگشت قدرتمند برای سری Black Ops و کل این فرانچایز و از بهترین بازیهای Call of Duty محسوب میشه.
۵. Call of Duty 2
بازی Call of Duty 2 که توی سال ۲۰۰۵ توسط Infinity Ward ساخته شد، دومین بازی اصلی سری Call of Duty بود (اگر نسخههای فرعی مخصوص کنسولها رو حساب نکنیم). این بازی داستان خودش رو از دید چندین شخصیت مختلف روایت میکرد که توی بخشهای مختلف جنگ جهانی دوم میجنگیدن. شاید گرافیک و سبک ارائه این بازی با استانداردهای امروزی کمی قدیمی به نظر برسه ولی اون زمان یکی از پیشگامان بازار بود و نشون میده که چقدر بازیها توی ۱۵ سال گذشته رشد و پیشرفت کردن.
یکی از بزرگترین تغییراتی که این بازی نسبت به نسخه اول داشت، معرفی سیستم بازسازی خودکار سلامت بود. این سیستم تو نسخههای بعدی Call of Duty به شکلهای مختلفی وجود داشت و به یکی از ویژگیهای اصلی سری تبدیل شد. این بازی همچنین نشانگر خطر نارنجک رو معرفی کرد که اون موقع یه ویژگی جدید و خلاقانه محسوب میشد. طرفدارها از حالت مولتیپلیر رقابتی بازی خیلی استقبال کردن. توی نقدهایی که از این شده هم به این اذعان دارن که کمپین متنوع، طراحی صدای عالی، گیمپلی خوشساخت و هوش مصنوعی نسبتاً خوب Call of Duty 2 اون رو به یه دنباله ارزشمند برای نسخه اول تبدیل کرده. بازی Call of Duty 2 با ترکیب داستانگویی چندلایه و نوآوریهای گیمپلی، جایگاه ویژهای توی تاریخ این سری داره و بیشک از بهترین بازیهای Call of Duty به حساب میاد.
۴. Call of Duty: Black Ops
بازی Call of Duty: Black Ops که سال ۲۰۱۰ توسط Treyarch ساخته شد، یکی از محبوبترین بازیهای این سری به حساب میاد و دلایل خوبی هم برای این محبوبیت وجود داره. این بازی سم ورثینگتون (Sam Worthington) از فیلم آواتار رو توی نقش الکس میسون (Alex Mason) معرفی کرد و با گروهی از صداپیشههای فوقالعاده مثل آیس کیوب، جیمز سی برنز، اد هلمز و گری اولدمن که نقش بهیادموندنی ویکتور رزنوف (Viktor Reznov) رو بازی کرد، یه تجربه داستانی قوی رو ارائه داد. داستان بازی توی دهه ۱۹۶۰ و در خلال جنگ سرد و جنگ ویتنام اتفاق میافته. بازی Black Ops اولین قدمهای این فرانچایز رو به سمت ماجراهای پر از تئوریهای توطئه و ژانر What If برداشته بود که برای خیلی از مخاطبین جذاب و سرگرمکنندهست.
این بازی همچنین با حضور شخصیتهای واقعی تاریخی مثل جان اف کندی، فیدل کاسترو و رابرت مکنامارا غافلگیرکننده ظاهر شد. مولتیپلیر بازی هم با در اختیار گذاشتن آزادی بیشتر به بازیکنها برای شخصیسازی کاراکترها و استفاده از ظاهرهای منحصربهفرد، این سری رو یه قدم جلوتر برد. حالت محبوب زامبی که اولین بار توی بازی World at War معرفی شده بود، توی بازی Black Ops دوباره برگشت. اما این بار بازیکنها میتونستن توی محیطهای جدید با قابلیتها و ویژگیهای جدید با انبوه زامبیها بجنگن. بازی Black Ops یه موفقیت خیلی بزرگ بود و همین باعث شد که دنبالههای متعددی براش ساخته بشه. این نسخه هنوزم یکی از بهیادموندنیترین، دوستداشتنیترین و بهترین بازیهای Call of Duty به حساب میاد.
۳. Call of Duty: Warzone
بازی Call of Duty: Warzone اولین تلاش اکتیویژن توی سبک بتل رویال نبود و اولین بار این سبک رو توی حالت Blackout از بازی Black Ops 4 دیدیم. ولی Blackout فقط یه قدم اولیه بود تا وارزون به اوج برسه. این بازی توی مارس ۲۰۲۰ و توی دوران همهگیری کرونا منتشر شد و هدفش این بود که تو فضای شلوغ بازیهای بتل رویال جایگاه خودش رو پیدا کنه. چیزی که این بازی رو از بقیه متمایز میکرد، همون گیمپلی خاص و اسلحههای شناختهشده Call of Duty بود که حس فوقالعادهای به بازیکن میداد و وقتی این حس توی قالب بتل رویال قرار گرفت، بازی کاملاً درخشید.
سالها طرفدارهای بازیهای کالاف از اکتیویژن میخواستن یه تجربه بزرگ و با مقیاس Battlefield توی این سری ارائه بده و وارزون این رو به بهترین شکل ممکن ارائه کرد. بازی یه نقشه غولپیکر به اسم Verdansk داشت که پر از رازها، آیتمهای مخفی (ایستراِگ) و لوکیشنهایی بود که از نقشههای خاطرهانگیز نسخههای قدیمی این سری گرفته شده بودن. وارزون همون بازیای بود که خیلی از طرفدارهای این سری فقط توی خواب میدیدن. از همه بهتر، این بازی رایگان بود که باعث شد بازیکنهای بیشتری بتونن وارد بازی بشن. این موضوع به خصوص برای کسایی که سالها منتظر یه نسخه مولتیپلیر خالص از سری Call of Duty بودن (بهجز نسخه Call of Duty Online که مختص آسیا بود) یه اتفاق بزرگ بود.
البته بازی بدون مشکل هم نبود و مثلا تقلب و مشکلاتی که از ترکیب سلاحهای Black Ops Cold War به وجود اومد، چیزایی بودن که بازیکنها ازش شکایت داشتن. اما به طور کلی وارزون یه موفقیت بزرگ و یه بسته جذاب ترکیبی از بهترین بازیهای Call of Duty برای طرفدارها بود که تونست جای خودش رو توی دل خیلیها باز کنه.
۲. Call of Duty: Modern Warfare (نسخه ۲۰۱۹)
سال ۲۰۱۹، اکتیویژن تصمیم گرفت سری فوقالعاده محبوب Modern Warfare رو ریبوت کنه. یه بار دیگه، توسعه بازی به استودیو Infinity Ward سپرده شد ولی این استودیو از سال ۲۰۰۷، وقتی نسخه اصلی Modern Warfare منتشر شد، تغییرات زیادی کرده بود. مدیرهای برجستهای مثل جیسون وست (Jason West) و وینس زامپلا (Vince Zampella) سالها قبل از استودیو اخراج شده بودن (که بعدها Respawn Entertainment رو تاسیس کردن)، و جای اونها رو جیکوب مینکوف (Jacob Minkoff) و تیلور کوروساکی (Taylor Kurosaki) که از بازیسازهای سابق استودیو Naughty Dog بودن، گرفتن. نتیجه کار هم یه موفقیت بزرگ بود.
ریبوت Modern Warfare نه تنها از نظر فروش موفق بود، بلکه از نظر جلب نظر طرفدارها که از بازگشت به حالوهوای مدرن بعد از آیندهنگریهای Black Ops 4 خوشحال بودن. مثل نسخه سال ۲۰۰۷، داستان بازی حول یه سری عملیات جهانی میچرخه، جایی که سربازها برای مقابله با یه دشمن مشترک میجنگن. کمپین بازی پر بود از مأموریتهای تأثیرگذار با حالوهوای فیلم Zero Dark Thirty. یکی از مأموریتهای بهیادموندنی بازی، جایی بود که شما نقش یه دختر کوچیک رو بازی میکنین که توی خونه در حال فرار از دست یه دشمنه. این مرحله هم ترسناک بود هم جنجالی و از اون چیزاست که قطعاً نمیشه فراموشش کرد.
بخش مولتیپلیر بازی هم بهخاطر تنوع فوقالعاده نقشهها و حالتها و همچنین معرفی جنگهای با مقیاس بزرگ با وسایل نقلیه و نقشههای بزرگتر، حسابی مورد استقبال قرار گرفت. گانپلی بازی هم فوقالعاده بود و موتور بازیسازی اختصاصی Modern Warfare هم همه چیز رو به شکل منسجم به هم پیوند داده بود. این نسخه همچنین پایهای شد برای معرفی Call of Duty: Warzone توی سال ۲۰۲۰ که به یکی از بزرگترین پیشرفتهای فرانچایز Call of Duty توی سالهای اخیر تبدیل شد. به طور کلی بازی Modern Warfare سال ۲۰۱۹ یه ریبوت موفق بود که هم طرفدارهای قدیمی رو راضی نگه داشت و هم بازیکنهای جدید رو جذب خودش کرد.
۱. Call of Duty 4: Modern Warfare ( نسخه ۲۰۰۷)
بازی Call of Duty 4: Modern Warfare که توی سال ۲۰۰۷ توسط Infinity Ward ساخته شد، شایسته جایگاه اول توی این لیسته و دلایل خیلی خوبی هم برای این انتخاب وجود داره. این بازی سری Call of Duty رو از فضای جنگ جهانی دوم خارج کرد و به یه دنیای مدرن آورد. داستان بازی، یه ماجراجویی جهانی پر از پیچوخمهای جذاب رو روایت میکنه که بازیکنها رو درگیر مقابله با یک تهدید تروریستی توی مقیاسی جهانی میکرد. این بازی به خاطر کمپین سینمایی و با حالوهوای هالیوودی خیلی مورد تحسین قرار گرفت. بازی اونقدر خوب بود که حتی لحظات آرومتر اون هم مورد ستایش بود؛ مثل ماموریت به یاد موندنی All Ghillied Up که به عنوان یکی از بهترین مراحل اسنایپری توی تاریخ این سری شناخته میشه.
اما تاثیر بزرگتر این بازی توی بخش مولتیپلیر اون بود. این نسخه اِلمانهایی رو معرفی کرد که امروزه توی بازیهای چند نفره عادی شدن؛ مثل Killstreaks و سیستم کسب تجربه برای باز کردن سلاحهای جدید و ساختن لوداوتهای شخصی. بعد از رسیدن به سطح ۵۵، بازیکنها میتونستن وارد سیستم Prestige بشن، از اول شروع کنن و دوباره خودشون رو بالا بکشن و عناوین ویژهای به دست بیارن. خیلی از استانداردهای محبوب مولتیپلیر که امروز هم دیده میشن، برای اولین بار توی Modern Warfare پایهگذاری شدن.
اکتیویژن این بازی رو توی سال ۲۰۱۶ ریمستر و توی ۲۰۱۹ با نسخه ریبوت Modern Warfare دوباره معرفی کرد که نشون میده این سری چقدر قوی و ماندگاره. بازی Call of Duty 4: Modern Warfare نهتنها یه نقطه عطف برای این فرانچایز و در صدر بهترین بازیهای Call of Duty بود، برای کل صنعت بازیهای شوتر هم استانداردهای جدیدی رو تعریف کرد.